Ellen Wientjens - Analist moleculaire pathologie
“Bij gendergelijkheid in mijn werkveld denk ik aan dat er mogelijkheden moeten zijn voor iedereen ongeacht de positie. Ik denk dat iedereen het tot elke positie moet kunnen schoppen, ook al is het voor vrouwen soms lastig door het krijgen van kinderen. Ik denk dat we hier in het NKI in leidinggevende posities best verdeeld zijn, maar het zijn voornamelijk nog mannen. Ik denk dat we op de goede weg zijn en dat er steeds meer vrouwen bijkomen, waardoor de verdeling gelijkmatiger wordt.”
Chavelli Kensen - PhD student radiotherapie
“Momenteel is er in mijn werkveld, vooral in de exacte wetenschappen een meerderheid van mannen. We maken enorme stappen vooruit, we hebben tegenwoordig meer vrouwen in onderzoek. In hogere posities merk je nog wel dat er een gebrek is aan vrouwen. Dus als het om gendergelijkheid gaat in mijn veld zou het fijn zijn om meer vrouwen in hogere posities te hebben die positieve rolmodellen kunnen zijn voor jonge vrouwen en kinderen.”
Tineke Lenstra - Groepsleider
“Mijn advies aan andere vrouwen zou zijn om collega’s in het vak te vinden, of een mentor, en regelmatig in contact te blijven. Dit heeft mij heel erg geholpen toen ik tegen uitdagingen aanliep. Het helpt om op deze uitdagingen te kunnen reflecteren, in perspectief te plaatsen en een oplossing te vinden. Maar ook het simpelweg realiseren dat jij niet de enige bent die tegen bepaalde problemen aanloopt.”
Anne-Marie - Apothekersassistent
“Zorg dat je een goede opleiding kiest die bij jouw auditieve beperking past. Daar dien je rekening mee te houden, zodat je de mogelijkheden hebt om een juiste baan te vinden en mee te draaien in de maatschappij. Kom voor jezelf op, laat je niet aanpraten dat je iets niet kan. Je hebt de opleiding gedaan dus je kan het!”
Margarida Ferreira Martins - PhD student farmacologie
“Vind een goede mentor, of iemand die je inspireert, en je kan begeleiden tijdens je academische carrière of in ieder geval een deel daarvan. Wees niet bang om te falen. Het kan als een cliché klinken, maar falen is altijd een kans om te leren en te groeien. Je hebt dan op z’n minst geleerd hoe het niet moet dus dat telt ook. Omarm falen. Het gaat om voortgang, niet perfectie.”