Winette van der Graaf
Sinds 2018 ben ik als internist oncoloog werkzaam in het AVL In leg ik mij toe op de medicamenteuze behandeling van patiënten met sarcomen, GIST en desmoid. Ook zie ik mensen/families die een erfelijke aanleg hebben voor het krijgen van kanker (het zogenaamde Li Fraumeni Syndroom). Het AVL is de centrale plaats in Nederland voor screening van deze risicofamilies.
Voor mijn komst naar het AVL heb ik in andere academische ziekenhuizen gewerkt: het UMCG in Groningen, het Radboudumc in Nijmegen en het gerenommeerde Royal Marsden Hospital en Institute of Cancer Research in Londen. Naast mijn werk in het AVL werk ik een dag in de week in het ErasmusMC in Rotterdam waar ik ben aangesteld als hoogleraar. Ik zie het als een voorrecht in zoveel verschillende ziekenhuizen te hebben mogen werken. Juist voor zeldzame tumoren is het belangrijk een (inter)nationaal netwerk te hebben voor optimale patiëntenzorg, onderzoek en studies. Daaraan helpt mijn voorzitterschap van de European Organisation for Research and Treatment of Cancer (EORTC) ook mee. Hiernaast heb ik een passie om zorg en onderzoek voor Adolescenten en Jong Volwassenen met kanker (AYA’s) te verbeteren en als voorzitter van het nationaal AYA zorgnetwerk kan ik hier mede richting aan geven.
Mijn ambities sluiten goed aan bij die van het AVL en NKI in een streven naar de beste zorg en naar onderzoek dat ertoe doet. We werken als artsen en verpleegkundig specialisten nauw samen wat heel prettig is. Samen zoeken naar de beste behandeling voor de individuele patiënt met een zeldzame tumor is immers de belangrijkste uitdaging waar we dagelijks voor staan.