De ondersteuningsconsulent
De ondersteuningsconsulent van het Antoni van Leeuwenhoek is een speciaal opgeleide zorgverlener die veel kennis heeft over de invloed die kanker kan hebben op uw dagelijks leven en dat van uw naasten. De ziekte zelf en de behandeling veroorzaken vaak lichamelijke klachten, maar kunnen ook psychische en sociale of levensbeschouwelijke gevolgen hebben. U merkt bijvoorbeeld veranderingen in emoties, energie en vermoeidheid, bewegen of eten en drinken. Dit kan gevolgen hebben voor uw dagelijkse bezigheden of werk, in uw relaties en/of gezin of op het gebied van zingeving.
Wat kan de ondersteuningsconsulent voor u betekenen?
De juiste zorg op het juiste moment kan een groot verschil maken in het doorstaan van uw ziekteproces. Het Antoni van Leeuwenhoek biedt patiënten, naast de medische behandeling, optimale ondersteunende zorg en behandeling op maat. De ondersteuningsconsulent is een belangrijke schakel in dit proces.
Door met elkaar in gesprek te gaan kan de ondersteuningsconsulent u informatie en advies geven, toegesneden op uw persoonlijke situatie. Het gesprek richt zich op bewustwording en eventuele maatregelen die u zelf kunt nemen om (verergering van) klachten te voorkomen. Daarnaast krijgt u een persoonlijk advies over de mogelijkheden die er zijn voor ondersteunende zorg en behandeling.
Indien nodig zal de ondersteuningsconsulent u verwijzen naar een paramedisch en/of psychosociaal zorgverlener in het Centrum voor Kwaliteit van Leven (in het AVL) of naar een zorgaanbieder bij u in de regio. De gesprekken met de ondersteuningsconsulent kunnen tijdens en/of na uw behandeling plaatsvinden. Indien gewenst kan dit ook telefonisch.
Hoe maakt u een afspraak?
Wilt u contact met de ondersteuningsconsulent, dan kunt u mailen naar: ondersteuningsconsulent@nki.nl graag met vermelding van uw patiëntnummer. U wordt dan gebeld om een afspraak in te plannen. U kunt ook uw behandelaar of vaste contactpersoon vragen om een verwijzing.