Transferverpleegkunde / ontslag
Voordat u wordt opgenomen op een verpleegafdeling is het goed om alvast na te denken over de periode na uw ontslag. Het kan zijn dat u onvoldoende of geen beroep kunt doen op hulp in uw omgeving terwijl u wel zorg nodig heeft. De transferverpleegkundige kan in samenspraak met u en uw naasten helpen de benodigde zorg te organiseren.
Contact
U hoort van uw behandelend arts op welke datum u naar huis mag. De afdelingsverpleegkundige inventariseert dan samen met u welke zorg en welke hulpmiddelen er nodig zijn en schakelt zo nodig de transferverpleegkundige in. Zij plant een afspraak voor een intakegesprek.
Als u niet bij ons opgenomen bent, kunt u bij het Centrum Patiënteninformatie meer informatie inwinnen waar en hoe u zorg kunt regelen.
Wat doen we voor u?
Wij kunnen, binnen de kaders van wet en regelgeving, de benodigde professionele zorg organiseren. Wij doen dit in overleg met u en uw naasten en in samenwerking met andere betrokken disciplines. Wij kunnen helpen bij:
- Thuiszorg (o.a. continuïteitszorg)
- Tijdelijk verblijf, bijvoorbeeld in een zorginstelling of revalidatiecentrum
- Aanvraag hulpmiddelen
Denkt u zelf aan:
- Als u denkt hulp nodig te hebben voor uw huishouden, kunt u zelf contact opnemen met het WMO-loket in uw gemeente.
- Wanneer vooraf duidelijk is dat u hulpmiddelen nodig heeft tijdens of na uw behandeling, kunt u zelf contact opnemen met een thuiszorgwinkel in uw woonplaats. U kunt bij vragen hierover ook terecht bij het Centrum Patiënteninformatie.
- Voor informatie over de kosten van zorg (thuiszorg, tijdelijke opname verpleeghuis, zorghotel) kunt u het beste contact opnemen met uw zorgverzekeraar.