Nu ook borstkankerstudies zichtbaar in de AVL Trials app

2 nov. 2018

Een overzicht van de lopende borstkankerstudies is vanaf nu gemakkelijk te vinden in de 'AVL Trials' app. Specialisten van het Antoni van Leeuwenhoek ontwikkelden deze app waarin tot nu toe alleen de studies op het gebied van melanoom stonden. Het betreft voornamelijk klinische studies* naar het gericht inzetten van medicijnen, maar ook studies op gebied van radiotherapie en chirurgie voor borstkanker zijn in de app te vinden.

De app maakt voor zowel medewerkers van het Antoni van Leeuwenhoek als voor collega's in andere ziekenhuizen in één oogopslag duidelijk welke lopende studies er zijn en voor welke patiëntengroepen. Met de app kunnen we meer professionals bereiken waardoor meer patiënten met borstkanker in Nederland op de hoogte worden gebracht over behandelmogelijkheden in studieverband in het Antoni van Leeuwenhoek.

Ook voor patiënten toegankelijk

De app is ontwikkeld voor gebruik door specialisten, maar iedereen kan de app downloaden. Patiënten en naasten kunnen de app raadplegen, maar hen wordt aangeraden dit samen met de eigen arts te doen zodat de arts de getoonde informatie kan toelichten.

Downloaden

De app heet 'Trials NKI AVL', is beschikbaar voor IOS en Android en te vinden in de App Store, Play Store en ITunes.

*Klinisch onderzoek of een trial betekent een onderzoek waar medicijnen of behandelingen worden getest op menselijke proefpersonen.