Oncologie MC Slotervaart naar het Antoni van Leeuwenhoek

21 nov. 2018

Alle patiënten met kanker van het MC Slotervaart kunnen in het Antoni van Leeuwenhoek terecht voor hun behandeling of controle afspraken. De continuïteit van de oncologische zorg is hiermee voor deze patiënten gewaarborgd. Dit is ook bevestigd door de zorgverzekeraar, het Zilveren Kruis.   

Zorg gewaarborgd

Het Antoni van Leeuwenhoek heeft direct na het faillissement van MC Slotervaart zorg gedragen voor lopende behandelingen van patiënten met kanker uit het MC Slotervaart. Medisch directeur Emile Voest: "Voor ons staat het continueren van de zorg van alle MC Slotervaart oncologiepatiënten voorop en we zijn heel blij voor deze patiënten dat aan de onzekere periode nu een einde komt. Binnen ons ziekenhuis en onderzoeksinstituut zetten we ons iedere dag voor de volle honderd procent in om patiënten de best mogelijke zorg te bieden en dat geldt natuurlijk ook voor de patiënten die vanuit het Slotervaart bij ons komen.

Ook zijn we volop in gesprek met medewerkers van MC Slotervaart om te kijken of zij bij ons kunnen komen werken. Dit is niet alleen fijn voor de medewerker, maar zeker ook voor de patiënt die hier dan mogelijk een vertrouwd gezicht tegenkomt. Tegelijkertijd zorgen we ervoor dat de patiënten die al in Antoni van Leeuwenhoek onder behandeling zijn geen vertraging in hun behandelproces oplopen."

Bevolkingsonderzoek en sneldiagnostiek

Het bevolkingsonderzoek naar dikke darmkanker, wat in samenwerking met MC Slotervaart werd uitgevoerd, wordt nu volledig in het Antoni van Leeuwenhoek gedaan. Evenals de eventuele vervolgonderzoeken of behandelingen. Ook kunnen patiënten met een verdenking op een oncologische aandoening altijd in het Antoni van Leeuwenhoek terecht. Bijvoorbeeld op de mammapoli waar vrouwen met verdenking op borstkanker, nog dezelfde dag terechtkunnen. Over het algemeen is binnen 24 uur de diagnose en het behandelplan bekend.

Het Antoni van Leeuwenhoek biedt het hele scala aan oncologische zorg, behalve hematologie.