Roze lintje borstkankerzorg voor Antoni van Leeuwenhoek

5 jul. 2018

De algehele kwaliteit van zorg in het Antoni van Leeuwenhoek op het gebied van borstkanker is ook dit jaar weer gewaardeerd door de Borstkankervereniging Nederland (BVN) met de toekenning van het bekende roze lintje.

Minder waar het kan, meer waar het moet

Omdat onderzoek en behandeling onder één dak is ondergebracht, vindt diagnostiek en behandeling plaats volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. In het Antoni van Leeuwenhoek werkt het borstkankerteam volgens het credo: Minder waar het kan, meer waar het moet. Wetenschappelijk onderzoek gaat niet alleen over meer behandeling maar ook juist over terughoudendheid als dit kan bijvoorbeeld meer borstsparende chirurgie, minder okseloperaties, minder chemotherapie en bestraling.

Grootste borstkankercentrum

Het Antoni van Leeuwenhoek is veruit het grootste borstkankercentrum van Nederland (2.500 nieuwe patiënten). Het ziekenhuis beschikt over alle diagnostiek en behandelmogelijkheden. Ons team bestaat uit nationaal en internationaal bekende artsen en verpleegkundig specialisten die volledig gespecialiseerd zijn in de behandeling van borstkanker. Onze manier van behandelen heeft resultaat! Dit blijkt uit onze cijfers: onze overlevingscijfers zijn hoger dan het landelijk gemiddelde. Dit geldt voor alle stadia van borstkanker; van beginnende borstkanker (stadium 1) tot uitgezaaide ziekte (stadium 4). Onze patiënten waarderen onze borstkankerzorg met een 8,6.

Sneldiagnostiek

Daarnaast worden zo'n 900 vrouwen jaarlijks via de huisarts verwezen naar de sneldiagnostiek van het Antoni van Leeuwenhoek in verband met een vermoeden van borstkanker. Deze vrouwen kunnen binnen 24 uur terecht voor onderzoek. In 90% van de gevallen volgt de uitslag binnen een uur.