Antoni van Leeuwenhoek erkend als expertisecentrum zeldzame gynaecologische tumoren

28 okt. 2021 05:10

Het Antoni van Leeuwenhoek is opnieuw erkend als expertisecentrum voor meerdere zeldzame tumoren. Nieuw is de erkenning voor zeldzame gynaecologische tumoren. Een overzicht van alle zeldzame tumoren die het Antoni van Leeuwenhoek behandelt vindt u op de pagina centrum voor zeldzame tumoren.

Zeldzame gynaecologische tumoren
De gynaecologische oncologie is in Amsterdam ondergebracht in het Centrum voor Gynaecologische Oncologie Amsterdam (CGOA). Het Antoni van Leeuwenhoek werkt in dit CGOA samen met het Amsterdam UMC. Voor de volgende zeldzame gynaecologische tumoren heeft de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) accreditatie verleend:

Voor de volgende zeldzame tumoren is voor de komende vijf jaar opnieuw accreditatie verleend:

  • Hoofd-hals tumoren: larynx-, nasopharyx- en speekselkliertumoren.
  • Urologische aandoeningen: penis- en testiscarinoom.
  • Neuro-endocriene tumoren.
  • Sarcomen: weke delen sarcomen, gastro-intestinale stromaceltumor (GIST).
  • Erfelijke tumoren: lynch syndroom, erfelijke borst en eierstokkanker, polyposis coli, erfelijk difuus maagkanker.

Gynaecoloog Nienke van Trommel van het Antoni van Leeuwenhoek: “Niet veel voorkomende vormen van kanker vragen om specifieke kennis en expertise. We hebben hard gewerkt om onze expertisecentra op poten te zetten en we zijn daarom ook trots op de behaalde erkenning!”

Op onze website vindt u meer informatie over ons centrum voor zeldzame tumoren. Hier vindt u ook een filmpje waarin onze artsen uitleg geven over centrum voor zeldzame tumoren.


Meer informatie over aanvraagronde bij het ministerie van Volksgezondheid en Sport (VWS).