Karin de Visser gekozen als lid prestigieuze wetenschappelijke organisatie EMBO

9 jun. 2021 10:24

Karin de Visser, groepsleider binnen de afdeling  tumorbiologie en immunologie in het Nederlands Kanker Instituut, is gekozen als lid van de EMBO, het prestigieuze internationale genootschap van leidende onderzoekers in de life sciences.

De (meer dan 1800) EMBO-leden kozen op 8 juni 64 nieuwe leden, uit 21 landen.

‘Het is een grote eer om als EMBO-lid gekozen te worden’, zegt Karin de Visser. Ik zie er enorm naar uit om deel uit te maken van de bruisende wetenschappelijke EMBO-gemeenschap en om aan de EMBO-programma’s mee te doen. Ook verheug ik me op de nieuwe netwerkmogelijkheden het EMBO-lidmaatschap met zich meebrengt.’

Karin de Visser richt zich in haar onderzoek op de ingewikkelde wisselwerking tussen kanker en het immuunsysteem, met een focus op borstkanker. Ze onderzoekt onder meer welke rol het immuunsysteem speelt bij uitzaaiing van kanker en bij resistentie tegen behandelingen, en hoe we deze processen kunnen sturen.   

Karin de Visser is ook hoogleraar experimentele immunobiologie van kanker aan de Universiteit Leiden/LUMC en leidt een onderzoeksgroep in Oncode Institute, waar ze daarnaast lid is van de Research Management Commissie. Ze verwierf onder meer een Vici-subsidie, een ERC Consolidator Grant en onderzoeksgeld van KWF. Karin de Visser was van 2016-2019 ook al EMBO young investigator.

EMBO heeft als doel excellentie in de life sciences te bevorderen en getalenteerde onderzoekers te ondersteunen in alle fasen van hun loopbaan. 

Lees meer over
EMBO
Karin de Visser

Lees ook: