Michel Wouters

Vanaf medio 2007 ben ik werkzaam in het Antoni van Leeuwenhoek als chirurg. Ik ben gespecialiseerd in de behandeling van melanoom en longkanker.

Daarnaast ben ik voorzitter van de CIK-commissie (Commissie Indicatoren en Kwaliteitsregistratie)  binnen het Antoni van Leeuwenhoek en zet mij ook in om de kwaliteit die ons ziekenhuis levert zichtbaar te maken, onder andere via de website.

Verder ben ik voorzitter van Stichting Oncologische Samenwerking (SONCOS), een organisatie die alle medisch specialisten betrokken bij de oncologie in Nederland vertegenwoordigd. SONCOS stelt onder andere de kwaliteitsnormen op waar ziekenhuizen aan moeten voldoen om optimale oncologische zorg te kunnen verlenen. Ook ben ik mede-oprichter en hoofd van het wetenschappelijk bureau van DICA (Dutch Institute for Clinical Auditing), de organisatie in Nederland die de kwaliteit van zorg in Nederlandse ziekenhuizen evalueert, spiegelinformatie geeft aan zorgverleners om die kwaliteit te kunnen verbeteren en deze transparant maakt richting de overheid, zorgverzekeraars, patiëntenorganisaties en publiek.