Fysiotherapie

Wanneer u door uw ziekte of behandeling klachten ervaart aan het houdings- en bewegingsapparaat kan de fysiotherapeut met u meedenken. Hulpvragen kunnen gericht zijn op conditie, spierkracht, oedeem, houding of coördinatie. Behandeling kan bijvoorbeeld bestaan uit voorlichting, advies, oedeemfysiotherapie of verwijzing naar een gespecialiseerd fysiotherapeut in uw buurt.

Wat doen we voor u?

  • De fysiotherapeut beoordeelt uw klachten, of het risico op het ontstaan van klachten, op basis van kennis ten aanzien van het functioneren van het houdings- en bewegingsapparaat en de invloed die kanker of de behandeling van kanker daarop heeft.
  • Bij sommige medische behandelingen zal de fysiotherapeut al voorafgaand aan de medische behandeling in kaart brengen hoe u functioneert. Zo kunnen adviezen en eventuele fysiotherapeutische behandelingen (al dan niet als onderdeel van een revalidatietraject) na de medische behandeling beter op u worden afgestemd.
  • Een behandeling kan bijvoorbeeld bestaan uit het geven van informatie, adviezen of begeleiding bij het vergroten van uw kracht en uithoudingsvermogen. Indien noodzakelijk, kan er ook gebruik worden gemaakt van de specialisatie oedeemtherapie.

Ons team